top of page

Najaarsproductie 2012

GEROAKT DOAR AN UIT !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het kader van "20 jaar Theater Maskee"

 

"La puce à l'oreille"

Een Gentse versie van een vaudeville

van Georges Feydeau

 

Regie : Patrick Van Damme

 

Als je man jarenlang een bruisende stroom is geweest en dan ineens… pfft,niets meer… volkomen uitgedroogd, platte band…. Wat moet je dan veronderstellen? Voor Raymonde is er maar één mogelijkheid : haar man, Jean-Louis De Byter, directeur van de Boston Life Company, houdt er een maitresse op na. Dit vermoeden wordt nog versterkt wanneer zij ontdekt dat de bretellen, die ze hem ooit cadeau deed, aan zijn adres worden teruggestuurd.

Raymonde zint op wraak en samen met haar vriendin Lucienne, echtgenote van de vurige baron Celio de Soupo, beraamt ze een list om haar man op heterdaad te kunnen betrappen in het louche hotel ”A la Grande Cour Royal”. Een hotelletje dat bij insiders niet meteen bekendstaat als een deftig familiepension. Ze spannen een valstrik waarbij uiteindelijk veel personages betrokken worden.Dit moet onvermijdelijk leiden tot dolkomische situaties met dubbelzinnige intriges.

In deze bewerking van “De vlo in het oor” wijst Georges Feydeau ons op de schijnheiligheid van de bourgeoisie aangaande seksuele taboes. Deze worden alleen doorbroken als niemand toekijkt. De grappige dialogen, de prachtige kostuums en het imposante decor zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke avond toneelplezier.

 

 

MET :

 

CARINE  ANDRIES,  CHRISTIAN  BELLECOSTE,  MARC  CEULEMANS, 

MAURICE  DE  GRAUWE,  FRANKY  DE  MEULEMEESTER,  KARINA  DE  MEYER,

CYNTHIA  DESCHUYTER,  NICOLE  DE  TOLLENAERE,  ALEXIS  DE  VOS,

SABINE  HOEKMAN,  PATRICK  VAN  DAMME,  INGE  VANDELEENE,

RONY  VAN  DEN  BOSSCHE  en  GINO  WINDELS

 

 

 

 

 

 

bottom of page