Najaarsproductie

 

Es mij da hier ne cinema

 

 

 

Danny Sinclair

 

Het verhaaltje is de eenvoud zelve. Een frisse blonde schoonheid, heeft haar schouw laten witten, maar herinnert zich de schilder niet meer. Voor niet-Gentenaars: ze geraakt in positie, zwanger dus, en weet niet wie de vader is. Ze besluit dan maar B.O.M. (bewust ongehuwde moeder) te worden. Dat zorgt voor een stortvloed aan burleske complicaties in het leven van de traditioneel denkende ouders en een verrassend begripvolle oma. Die oma zit met het idee om haar voor de schone schijn te koppelen aan een interim-vader, de ketel nog meer onder stoom. 

Flikken Christian Bellecoste en Alex De Vos - de eerste nooit vies van een druppel ('maar ze worden de laatste tijd streng op dat gebied bij de politie'), mogen in een tweede, ingeweven verhaallijn op zoek naar de dader van een reeks inbraken in de buurt.

Marc Ceulemans speelt zijn rol als vader-tegen-wil-en-dank op een brilliante manier. Een knaller van een typetje ontpopt zich hier op scene. Jens Versyp tenslotte, maakt zijn toneeldebuut in het tweede bedrijf en doet dat op een aardige manier. 

Danny Sinclair mag wat ons betreft zeker een vervolg schrijven op dit stuk. Het is erg leuk en neemt ons mee naar behoorlijk herkenbare en hilarische situaties en typetjes. Toch zitten er best ook tedere momenten in het stuk. De regie verloopt vlotjes, al mogen sommige stukken iets meer vaart meekrijgen. Wim De Puydt programmeerde overigens een erg originele gimmick in een van de scenes.

Maar gaat u vooral zeker zelf kijken om de verrassende wendingen en de ontknoping mee te maken. Meer dan 1600 Gentenaars reserveerden reeds hun plaats, maar er zijn nog een (beperkt) aantal zitjes vrij.

Informatie daartoe kan u vinden onder de fotoreeks.